Sunday, October 8, 2017

213am

Assalamualaikum and Heyyo!

hahaha its 213am. yes, still cant sleep. actually tengah siapkan akaun nie hah. haih. nie yang take 10 mins break sat untuk relax.

aha, sesambil tue nak share jugak la pasal aku retake MUET hari tue. exam Speaking.

4/10 (rabu) aku dah gerak dari melaka ke kuala pilah. kalau ikutkan planning awal untuk malam 4/10 tue aku tdo kampung sayang aku tue je. but, baru sampai km 219.7, aku accident. ada kereta dari arah belakang langgar kereta aku. hm sedih. tapi, bila fikir balik, kita tak tahu perancangan Allah tue macam mana, kan? so, aku redha.

okay now berbalik pada exam muet. bila 4/10 tue aku dah accident, so terpaksa patah balik melaka and esoknya ayah aku hantar kat tempat exam. 5/10/2017 (khamis). kalau nak conclude kan exam speaking nie, aku dah sampai tahap tawakal dah sebab aku tak sempat study apa. memang tawakal habis wa cakap lu. malam tue ada jugak nak buat revision dengan adik aku. tapi, kepala memang tak boleh adapt.

masa exam, still boleh ingat macam mana aku speechless bila time examer tue mencelah time aku nak speaking. ya, maybe examer tue nak tolong aku tambahkan point. but, memang aku dah ada banyak point tulis but, takdir Allah, aku memang speechless and rasa macam 4 ke 5 butir isi je aku mampu cakap.

dah mot, Speaking dah lepas. next, focus untuk lagi 3 test muet :]