Thursday, April 13, 2017

rindu.

tepat jam 12 tengah malam aku menaip post nie. takde apa yang aku ingat saat nie selain awak yang jauh di pajam.

dalam pukul 8 lebih (malam) tadi, aku dengan adik aku join member aku untuk dengar talk pasal satu company insurans. Alhamdulillah so far hati aku masih gigih untuk niat datang next class.

tetiba, sampai satu masa video trainer tue tunjuk pasal life dia, takde la yang buat aku tertarik kecuali lagu yang digunakan dalam video tue. lagu apa?

I wont give up // Jason Mraz.

for the first time, suatu rasa yang aku CUKUP LAMA TAK RASA tetiba wujud dalam hati aku. 

aku terus teringat dia. dia yang jauh di mata. di pajam tapi setiap masa dekat di jiwa. 

lain. demi Allah lain sangat rasa dalam hati nie untuk dia.

and for the FIRST TIME juga, aku yang tak pernah fokus sebelum2 nie kalau dengar lagu nie, TADI, sekali dengar je aku boleh tangkap lirik dia.

subhanallah... tak tertanggung rasanya rindu dalam jiwa. sebak di dada :'[

tak pernah juga buat hari yang ketiga, even waktu sekarang aku menaip aksara, tak henti air mata bergenang dan menitis sebab rindu pada dia :'[

Tuhan, aku nie dah kenapa... :'[


Tuesday, April 4, 2017

'dia' di alam sana

now its 05.01am, baby. baru selesai juga menumpangkan dahi di atas 'tikar' yang selalu disujudkan tanda perhambaan pada-Nya.

Alhamdulillah diberi peluang terjaga. walaupun mungkin 'lewat' mendapat sepertiga malam, tapi masih bersyukur kerana dikejutkan jam empat angka.

sebelum terjaga, berjumpa aku dengan seseorang di alam sana. di suatu pondok, ramai. ada kenalan sepertinya sudah lama aku kenal. yang lain sedang bersolat dan tiba-tiba terjumpa 'seorang' yang agak cantik, masih segar ingatan dia masih ada dalam keadaan ada air sembahyang juga.

seorang kenalan datang membisikkan dan berkata "you should try to propose". lalu terjaga la diri di alam dunia. dan diri tiba-tiba laju menggapai telefon di tangan dan melihat jam. bibir tersenyum. waktu ini ke yang dikatakan teman di alam lain itu harus aku "propose"? :'D

dan lantas, laju, diri gagah bangkit dan segera dalam keadaan seperti teman di alam lain tadi. hehe. semoga dengan tanda bangkit aku ini dapat diterima juga sebagai tanda aku meng"propose" si dia di alam sana :'] hm.