Tuesday, April 28, 2015

Family Trip

Assalamualaikum and Heyyooo ~

hah , dari hari tue (sehari lepas family trip) , den nak hapdet den punya blog nie hah . tapi , cam biaso la , maleh bedengkang . kahkahkah

so , its 0148 , baby . pale hotak aku le tak tdo lagi nie . woi esok kerja woi ! haaa , gasakkk

okay , family trip for this year (2015) bermula pada... em pada... em , jap jap , nak bagi ingat . lupa ingatan pulak dah adehhh . em , hah , 20/4/2015 (isnin) start bercuti . tapi , aku punya mood nak bercuti dah mula jumaat (17/4/2015 tak silapnya) hahaha engko kira le sendiri ye . maleh den

so , perjalanannnnnnnnnnnn... perjalanan jauh tak ku rasa . kerna hatiku melonjak tak terkira lalalala~ hah suke hati aku je nyanyi men belasah je lirik , kan ? kahkahkah hm blurr nie , der . telinga pasang benda lain . jari-jemari menaip pape yang hati nak 'tulis' . dengan gelap gelita dalam bilik nie hah sambil menaip . haaa ko bayangkan jelah ye

okay , citer dia cenggini . jumaat tue aku amek cuti sebab nak g hantar Noah (keretaku) servis . dah lepas hantar servis , sampai rumah , terus packing barang semua . k , tipu . selama aku nak g travelling or what-so-ever tempat , takdok makno nak packing awal-awal . entah ape entah benda aku buat sampai tunggu hari esok . HAH ! dah ingat balik dah apa aku buat . hmmm , dok kekemas luar rumah . ya , I admit , aku nie jenis suka kekemas luar rumah . such as , bercucuk tanam depan rumah ke kan , kekemas kan sikit taman kecik depan rumah aku tue , sental lantai depan rumah , tak pun tolong mak alihkan perabut-perabut atau almari dalam rumah nie hah . haaa , nak pendekkan ceghite , actually dalam rumah nie suka hati aku nak buat pape asalkan aku bahagia . kahkahkah ! tapi takde le sampai macam tunggang langgang rumah aku buat .

okay , sambung balik cerita (kemain berjela aku berceghita, kan? kahkahkah gasak !) esoknya (sabtu) , pepagi sampai tengah hari , aku dengan mak ayah ada kursus Umrah . Alhamdulillah kali nie pergi under main company travel yang aku join nie (De Mawwardah) , aku confident lebih sebagai panduan aku kat sana nanti . in sya Allah :] next , dalam lepas Zohor kot , mula gerak g KL . dah sampai KL , tdo semalaman , pepagi dalam kol 9 kot kiteorg dah start gerak g Penanggg ~

tdo punya tdo , dah berapa banyak kali kekejap bangun > tdo > bangun > tdo tapi tak sesampai gak , Alhamdulillah dalam kol 3 lebih kot (men hentam je . tak tengok jam sebenonye) dah sampai Penang :] lepas check in hotel ,  lepak selfie depan bilik yang menghadap laut , then MAKANNN ~ muehehe

g Penang nie memang makan je kerjanya . tapi seriously this year selera aku kurang . makan pun nasi dalam pinggan setengah senduk (percayalah) . jalan punya jalan travel Penang , sampai la malam . hehehe

 nie baru sampai hotel 

haaa nie semua gambar memang sesampai je hotel and dalam bilik .
btw , gambar nie wa tak edit langsung pun au .
gentle habis nie hahaha

next , jenjalan timeee muehehe

haaa nie time malam g MAKAN le ape laghieee
thanks to Karya Safiy-Al-Din for taking this picture , okay ?
mokde loves you ! memuah ! hehehe

next kiteorg g Street Art 


nanti kalau awak g Penang , awak amek your own picture there , okay ? hehehe selagi hidup nie , kita ciptalah seberapa banyak kenangan , okay ? ;]

alright , KEESOKAN HARINYAAA ! jeng jeng jenggg ~

row row row your boattt ~
haaa suka hati aku je kata bot , kan ?
naik feri la woi !
KAHKAHKAH
gasakkk
so , our next destination is , LANGKAWI ~

sesampai je kat Langkawi , sesambil tunggu Coaster yang disewa , lepak kat jeti .
lepas dah sampai Coaster tue , terus g homestay yang dah disewa jugak .
lepas dah solat , tanpa berlengah , ...

masuk Gua Kelawar

masuk Gua Buaya

ape entah nama tempat nie . tapi banyak tengok ikan la .
cara orang tue bagi ikan makan .
and memorable thing for me is ,
den dapat pegang KUDA LAUT ! hehehe
kecik comel je kuda laut tue macam aku #eh
aku bukan kuda laut ea . so , aku LAGI COMEL than kuda laut tue . kbai

 this picture actually macam candid pun ada .
but most of all , caption for this picture nak letak
Hi , sayang . do you miss me ? :p

for lastly , before ended my 2nd day here , 

haaa , nampak tak words belakang tue ?
tak nampak ?
eh jebon betei mata tue ye . KAHKAHKAH
Kilim Geoforest Park , sayanggg :]
gambar nie paling lawak ah . mak kata aku dah makin kurus . aku punya nak menidakkan , aku cakap je lat mak macam nie ,
kurus apenye , mak . nampak tue bontot terlebih tepi . entah entah bukan bontot terlebih je tue . tersepit agaknya . hahahahaha

then , mak pun gelak bak tiada berpenghujung ...

NEXT DAY...

pepagi dalam kol 8 lebih kot , dah sesiap packing nak balik . lepas dah breakfast and selfie blablabla kat hotel ,


 di Dataran Helang

di Beras Terbakar

hah bukan beras je terbakar . aku pun rentung sama 
panas berlecak berkicap ketiak woi !

 sebelum sampai Makam Mahsuri , shopping minyak gamat
then , baru masuk :]

nie baru sebelum masuk perkarangan rumah Mahsuri


 belakang tue rumah Mahsuri

nie baru lepas basuh muka dengan air telaga mahsuri
haaa pelowles tak , hakak ? KAHKAHKAH pui

our NEXT DESTINATIONNN

nak naik cabel carrr ~

then , 
semua buat muncung sebab cabel car tak dapat naikkk .
tengah servis katenya sebab nak asean hm takpolah takdok rejeki

next ,
 3D Art Museum 

reMOTron ! 
muehehe

then , before heading to hometown , singgah kat Tasik Chenga
main balloon semua , kena tolak kereta sebab pasir dalam sangat ,
masuk tempat macam aquaria tue jugak
haaa , seronok seronok seronok ! hehehe Alhamdulillah !
and for lastly sebelum pulang and hari esok naik bot , shopping sikit coklat LAGI
:]

sampai KL , solat , kekemas barang , tukar kereta semua ,
Alhamdulillah dalam kol 1 lebih sampai Melaka tercintaaa

sekian , terima kasih


- RAZ -