Friday, April 17, 2015

servis kereta

Assalamualaikum and heyyooo ~

today is Friday , its 16:38pm
Alhamdulillah baru lepas amek Noah dari servis kereta .
semoga perjalanan yang bermula pada petang Sabtu dan hari-hari seterusnya dipermudahkan .

jenjalan with Noah memuahhh #eh

bila masuk bab servis kereta nie ,
one more thing yang kena 'alert'
guess what ?
haha duit ohhh duittt 

Alhamdulillah setakat nie aku dah pernah hantar servis kereta 3 kali
so , macam dah boleh 'baca' sikit camno 'rentak' servis kereta nie
biasanya kalau servis biasa , kena simpan bajet dalam RM250+
and kalau untuk major servis pulak RM500+ tak lari la kot

maka , dengan ini , saya nasihatkan ,
buat sesiapa yang masih belajar tue , belajar rerajin tau , sayang
nanti dah dapat kerja , market sikit la gaji dalam RM1500+
in sya Allah boleh lepas la keluar kereta baru sebijik hehehe

bukan nak kata kalau orang kerja biasa tue tak mmpu beli kereta
tapi , perancang itu penting ye , anak-anak 
dan berjimat itu penting  juga :]

kalau ikut style aku , aku banyak buat bajet kot .
bajet untuk kereta , makan , minum , topup , haaa :]
but kalau ikut aku , bajet itu penting & aku banyak pentingkan pape yang penting dulu la kot :]
nak nak bila nak kahwin nie nanti , haaa lagi la kena banyak fikir bajet
tapi Alhamdulillah la kalau bab makan dengan minum nie , perut and napsu tak banyak sangat hehehe and kalau gadjet pulak , aku memang akan up-to-date tapi takdelah setiap kali satu gadjet lunched je aku g beli haaa itu bukan cara aku la . gelojoh nau kalau spesis camtu HOHOHO

tuntasnya ,
bajet itu penting ye , anak-anak
dan ,
berbelanjalah ikut kemampuan .
duit kau , kan ? bukan duit aku muehehe aku bagi pendapat je ikut pengalaman .
okay ?

peace yaw (Y)