Friday, May 15, 2015

1515

Bismillahirahmanirahim

1515 which are stands for 1/5/15 or 1st. of May, 2015 . its Friday , baby :]

Alhamdulillah , on that date , even maybe lambat update blog pasal nie , tapi nak jugak dicoretkan antara kenangan manis dalam hidup dalam blog aku nie . Majlis Pertunangan antara Muhammad Zakwan dan juga Rahmah . Alhamdulillah , actually majlis nie 2 in 1 punya majlis . digabungkan juga Majlis Kesyukuran , Doa Selamat dan Tahlil . syukur dengan rezeki yang Allah beri , my parents and I dapat menunaikan Umrah . Alhamdulillah , Alhamdulillah , Alhamdulillah . berkat kesabaran dan SENTIASA PERCAYA PADA DIA .

actually tak tahu nak taip apa sangat pasal majlis tunang and majlis kenduri kesyukuran nie . sebab , seriously masa dedua majlis nie berlangsung , hati nie punya debaran and eksaited , dah jauhhhhhhhh terbawaaaaa ceyh hahaha em jauh dah dibawa sama fikiran melayang ke Mekah dan Madinah sana .

sorry , sayang . bukan tak eksaited for our majlis tau . but , I know you know :]

so , here are some pictures on my ceremony . eh , betul ke grammar tue ? ah gasak le :p


7 dulang hantaran berbalas 9 dulang 

hah , cakap pasal dulang hantaran , actually masa bincang sesama sendiri , dah setuju just 5 balas 7 . tapi , dua hari sebelum majlis la kot , pihak lelaki bgtahu rezeki lebih ada orang nak sponsor . maka , terhasil la 7 dulang . 

9 dulang dari pihak perempuan terdiri daripada :] 

1. tepak sirih
2. set persalinan nikah
3. kek
4. buah-buahan
5. coklat
6. potpourri
7. buku
8. sejadah & sampin
9. alamak , tak pulak apa lagi satu nie . hahaha sama ada cookies kot 

with my cousins .
nie muka den lepas dah kena "simen" -.-

buat aku yang JARANG make up , Alhamdulillah , even banyak kali air mata meleleh sebabkan nak pakai tang alis mata , ramai jugak kata "cantiknyaaaa" "lainnya muka rahmah" "wah dah macam pengantin" . hahaha aku just gelak je . padahal dalam hati "peh dah macam pinggang melekat kat muka!" "adeh macam opera cina!"

so , I recommend to you all Zailin Andaman ya , anak-anak . 
ceyh promote jap kak lin :p
tapi serious sempoi je masa make up . siap boleh gegelak .
so takdelah kaku je , kan ?
muehehe

 with my batch91_mghstpm :]
thanks my girlfriends for coming !
hehehe

with myyyyyyyyyyyyyy lovely dedek :]
hehehe .
thanks for coming sayang !
even ibu ayah dia tak dapat datang , but you still come here :]

and THANK YOU VERY VERY VERY MUCH TO ALL YANG DAPAT DATANG !
TAK KIRA LA JAUH MANA KORANG DATANG , 
SE-BUSY MACAM MANA PUN MASA KORANG ,
NAK UCAP TERIMA KASIH BEBANYAK BANYAK BANYAK !
even ini hanya majlis tunang .
hm

so , haha tak tahu nak habaq mai apa lagi . 
okay , untuk keseluruhan bajet majlis tunang dengan majlis kenduri kesyukuran nie , nak HIGHLIGHTKAN bahawa majlis ini bukan la majlis yang grand k . kekadang macam terkilan jugak la sebab ada yang macam kata even majlis tunang je why macam siap pelamin bagai . hm :[

ACTUALLY , sejujur-jujurnya , aku dan Zakwan nak buat majlis tunang nie seSIMPLE yang mungkin . siapa yang kenal aku , aku dikategorikan dalam kelompok manusia yang SANGAT-SANGAT-SANGAT SUKAKAN KESEDERHANAAN . dalam erti kata lain , mengikut kemampuan . dan tak membebankan . mengerti ?

bajet untuk make-up dan pelamin , dalam RM500+ . mungkin rezeki kat sini sebab kakak-kakak aku yang dah pernah kahwin , selalu amek dengan kak lin andaman nie . and dia pun kata memang tengah promotion . Alhamdulillah , dah rezeki kat situ . tak perlu spend kat sini sampai RM1,000+ lebih ke kan . and , sebenarnya , kalau ikutkan , aku tak nak ada pelamin . cukuplah sarung cincin dalam bilik . but , mak and kakak den yang nak letak pelamin . maka , disini , mak dengan sukarelanya sponsor pelamin . hehehe . may Allah bless you , mom ! :-*

untuk hantaran pulak , aku prefer buat sendiri . Alhamdulillah , rezeki kat sini juga sebab kakak aku yang second and abang ipar sudi untuk buatkan . mungkin ganjaran sebab selalu jagakan anak-anak mereka . ceyh :p

untuk khemah dan katering pulak , Alhamdulillah rezeki juga disini sebab mak and ayah kata sekalikan dengan majlis kenduri kesyukuran . Alhamdulillah , Alhamdulillah , Alhamdulillah . semua rezeki dari Allah .

untuk baju tunang pulak , aku prefer beli . and ianya dari Bella Ammara . bajet dalam RM200 . Alhamdulillah , syukur aku nie jenis tak banyak sangat nak pilih baju . aku nampak baju nie cantik , hati pun okay , so aku choose warna Dusty Pink from Bella Ammara nie :]

so far , memang aku selalu doakan agar dedua majlis nie berjalan dengan lancar dan diberkati Allah . seperti yang aku dan Zakwan plan jugak , moga-moga dedua majlis yang dah di-plan nie dipermudahkan oleh Allah .

Alhamdulillah , ini hasilnya :']

ceceyh kemain tetiba ada orang masuk rumah kite bawak bunga . 
ingat sweet le tue ? hahaha belasah kang baru tahu ;D

Alhamdulillah , dedua majlis yang nak diadakan secara sederhana , tapi pada pandangan orang yang hadir , macam majlis yang "grand" . kemain ko . hahaha Alhamdulillah , bak kata kakak-kakak den , 

syukur la . kita buat sederhana . tapi Allah yang takdirkan orang ramai rasa grand tue . semua Allah yang beri rasa . kita hanya berusaha 

semoga ikatan pertunangan Rahmah dan Muhammad Zakwan berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya berpanjangan hingga ke Syurga Allah .
in sya Allah ,
Aamiin