Monday, December 28, 2015

something bout me

Assalamualaikum and Heyyooo :]

post kali nie nak share something about me .

ramai kawan kata aku happy go lucky . haha luaran je kot . dalaman tak tahu . but lately nie aku pasan dah dua kali officemate aku tanya aku soalan tapi aku just senyum je kat dia . nak tahu apa soalan dia ? 

"kenapa sejak dua menjak nie nampak rahmah macam tahan sakit je?"

wuuu dah nampak sangat ke kat muka nie menahan sakit ? haish . hm

since 2013 . since balik plkn lepas . sakit belakang . tak tahu la macam mana boleh kena . hm

yap , selama nie mungkin aku berlagak kuat . tapi memang aku pun sedar since disember 2015 nie aku macam kurang stamina sikit untuk bertahan . 

bayangkan jelah for this month (disember 2015) banyak kali jugak la mintak tolong mak urutkan belakang . but mak aku tak berapa reti . its okay , mom . I know you :'] sebelum tdo , tak pernah lekang kat bibir nie dari monolog dengan Tuhan "aku sanggup jumpa Kau dari duduk kat dunia nie menanggung dosa" . hm . and yang paling setiap saat jadi kat diri aku sekarang , SETIAP KALI MATA NAK TERPEJAM , memang aku agak risau kalau bila bukak mata balik , aku kat tempat lain :'] kekadang sanggup bersengkang mata sebab tak nak kalau bukak mata je aku ada kat tempat lain . 


gambar kat atas nie masa kat grand opening butik hari tue . time tue paling tak boleh tahan :'] so sorry kat family sebab pagi tue dah start macam kejung . mampu baring je kat bilik belakang supaya tak ramai perasan . kol 1 lebih petang , gagahkan diri balik rumah amek kamera sebab sehari sebelum opening tolong kawan amek gambar dia kahwin walaupun time hari dia kahwin tue memang tak boleh tahan . kawan punya pasal , kan ? special day dia pulak tue . berdoa je supaya tak rebah . 

sampai je rumah , dah amek kamera semua , dah terasa belakang macam nak kejung . haha redha habis . baring je . bukak mata je , haha guess what ? nak dekat kol 5 petang ! wuuu lama kan pengsan ? wuuu . tersentak habis . capai fon , tengok banyak misscalled from Ayah . notification yang lain tak perasan huhu . then amek kunci kereta , pecut pergi hantar kamera kat member and terus pergi butik . 

sampai je butik , terus solat Asar . then baru gagahkan diri reply kat Whatsapp family "ayah call ama tadi ea ? sorry ayah , ama tertdo" . wuuu sorry ayah sebab terpaksa tipu . tak pasal pasal kang dia risau :[ 

on 25th of Dis 2015 , my lovely kak ana bertunang . so happy for you , kakak ! :'] haih sebak pulak . seriously for me tahun 2015 nie adalah tahun anugerah bagi aku . bukan nak kata sebab terima banyak rahmat dari Allah . itu aku tak nafikan . tapi segala-gala yang Allah beri tue nampak sangat ada hikmah disebaliknya . 

setiap kali aku berdoa , setiap apa yang mendatang pada aku , mesti Allah itu
yang pertama bagi aku . bila air mata nie nak menitis sebab kecewa , Dialah yang pertama aku cari . apetah lagi masa bahagia . setiap doa , aku akan minta Tuhan tunjukkan pada aku kenapa semua yang kau berikan dan takdirkan tue jadi pada aku :']

ya , aku tahu dari dulu sampai sekarang , mereka mereka yang menjadi mangsa tempat aku menumpang kasih , terlalu rimas dengan aku sebabkan perangai aku yang macam nie . haha . they know me well . sampai rezeki aku untuk jejakkan kaki aku kat Mekah sana , tahun 2015 juga , aku berdoa pada Allah , di depan Baitullah , aku minta maaf sebab selalu sakitkan hati mereka . semoga mereka diberikan kebahagiaan dengan kehidupan mereka yang sekarang lebih bahagia dari kasih sayang yang mereka pernah curahkan pada aku masa lalu . 

ya , kekadang memang agak sakit untuk kita lihat orang yang kita sayang bahagia dengan orang yang dia sayang sekarang . tapi takpe , selalu aku pujuk hati nie yang aku ada Tuhan . dia tempat hati ini aku sandarkan :']

sayang , sejak aku balik dari Masjidil Haram , aku dah redha jika satu hari nanti kita dipisahkan . selalu juga aku rasa untuk kau aku lepaskan . tapi memang berat untuk aku putuskan . aku cuba untuk bertahan . tapi aku pun tak boleh nak halang kalau Tuhan tak izinkan untuk aku jauhkan diri dari kau yang selalu jarak kita berjauhan . 

haih sebak pulak nie adoi hahaha . 


tubuh yang makin membengkok . tapi hati nie selalu teguh dan utuh dalam menggenggam kasih sayang Tuhan untuk insan-insan yang bernama teman . 

"...memang sayang untukku melepaskanmu . biarku tanggung deritaku..." 

:'] haha dedicate lagu nie kat semua yang pernah aku sayang . Allah merahmati kalian . Aamiin .

semoga Rahmah binti Sa'ari / Rahmah binti Jaliya cepat sembuh ! 


in sya Allah (dengan izin Tuhan) ...

from ,
your sayang